De praktijk

Mondhygiënepraktijk Bloeme is een sfeervolle moderne mondhygiënepraktijk gespecialiseerd in het onderhouden van gebit en tandvlees. Hier staat preventie bovenaan, onder het mom ”voorkomen is beter dan genezen”.

Mondhygiënist Mareille Bloeme, deskundig ervaren en tevens eigenaresse van de praktijk, staat garant voor een professionele en persoonlijke behandelwijze.

Haar focus is om optimale zorg te bieden, waarbij uw wensen centraal staan.
Haar motto is behandelen zoals zij zelf ook behandeld wil worden.
Kwaliteit, service, persoonlijk en heldere communicatie staan hoog in ’t vaandel.

Onder - 1 - dak

Onze praktijk is gevestigd in de praktijk van Tandartspraktijk Mijnmondzorg, het zogenaamde shop-in-shop concept. Het grote voordeel hiervan dat het mogelijk is, combinatie- afspraken te maken; na een behandeling bij de mondhygiënist kunt u gelijk door voor een controle bij de tandarts. Voor u wel zo handig én op deze manier kunnen mondhygiënist en tandarts gelijk met elkaar in overleg indien nodig. Als u geen cliënt bent bij Tandartspraktijk Mijnmondzorg, bent u natuurlijk ook van harte welkom bij Mondhygiëne Bloeme.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak bespreken we eerst een gezondheidslijst, screenen we de gebitssituatie en door middel van een algemeen onderzoek stellen wij een diagnose. Eventueel zal gelijk een gebitsreiniging uitgevoerd worden. Indien gewenst kan dit onder lokale verdoving. Vervolgens bespreken we aan de hand van de situatie het behandelplan toegespitst op uw situatie. Dit eerste bezoek zal 45 minuten in beslag nemen. Tot slot wordt besproken of er meer behandelingen nodig zijn. Deze vervolgafspraken variëren van 30 tot 60 minuten.

Het is voor de mondhygiënist erg belangrijk om informatie te hebben over uw algehele gezondheid. Niet alleen om complicaties te voorkomen en om veilig te kunnen werken, maar ook omdat sommige behandelingen onder verdoving worden uitgevoerd. Bij onvolledige informatie over uw gezondheid kan het voorkomen dat er ongewenste situaties ontstaan. Die willen wij uiteraard voorkomen. Natuurlijk gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om, deze worden niet aan derden verstrekt zonder uw toestemming.

Alle rust voor uw behandeling

Mocht u het erg spannend vinden/ angst hebben om naar de mondhygiënist te gaan, u bent niet de enige. Niemand gaat met veel plezier naar de mondhygiënist. We nemen alle tijd en rust voor uw behandeling en proberen altijd open en transparant te zijn in wat we doen, leggen uitgebreid uit hoe een behandeling verloopt. U wordt altijd door dezelfde mondhygiënist behandeld, zodat u precies weet wat u te wachten staat.

We hebben trouwens ook ervaring met het behandelen van ouderen, mensen met een beperking, jonge kinderen en pubers. Ook voor hen nemen we alle tijd.

Moderne apparatuur

In onze praktijk werken wij met ‘t meest moderne apparatuur. Een voorbeeld hiervan is de Airflow Profylaxe Master, hiermee kan pijnloos een gebitsbehandeling uitgevoerd worden en worden mooie resultaten behaald.

Geen verwijzing nodig

U hebt géén verwijzing nodig van de tandarts om bij ons een afspraak te maken. U kunt zelf rechtstreeks een afspraak bij ons maken. We hebben geen wachtlijst. Vaak kunt u dezelfde week nog terecht.

Privacy: we gaan zorgvuldig met uw gegevens om

Alle gegevens, dus ook die u via de medische gezondheidsvragenlijst geeft, vallen onder het medische beroepsgeheim. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om. We houden ons aan alle geldende wet - en regelgeving op het gebied van privacy.

Goed om te weten

  • Wij hebben ruimte voor nieuwe cliënten
  • Alle behandelingen bij kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed door de basisverzekering.

 

Door onze preventieve behandelwijze zal uw gebitssituatie steeds beter worden, wat uiteindelijk resulteert in minder tandartskosten. Kortom op alle fronten: voorkomen is beter dan genezen!

Samen houden we uw mond gezond.
Uw hele leven lang.