De mondhygiënist

Een mondhygiënist is dé professional in de mondzorg die zich richt op preventie en mondverzorging om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Voorbeelden van behandelingen zijn gebitsreiniging, behandelen van gingivitis (ontstoken tandvlees), parodontitis (vergevorderde tandvleesontsteking met kaakbot afbraak), voorlichting en instructie voor volwassenen maar ook jongeren, tanderosie (als het glazuur opgelost is door zuren), sealen (t verzegelen van de fissuren op de kauwvlakken van kiezen)

Een gezonde mond is heel belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan, zonder dat u het merkt, leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

Hoe vaak moet ik naar de mondhygiënist?

Over het algemeen is het advies een mondhygiënist 2x per jaar te bezoeken, afhankelijk van de gezondheid van uw tandvlees. Dit bezoek kan tegelijkertijd met de halfjaarlijkse controle plaatsvinden. Bij ontstekingen aan het tandvlees is het advies om de 3/ 4 maanden de mondhygiënist te bezoeken.

Bent u zwanger, heeft u diabetes, luchtweginfecties, hart- en vaatziekten, stress of rookt u? Dan is uw tandvlees extra gevoelig voor ontstekingen en tandvleesproblemen. In deze situaties kan een regelmatige gebitsreiniging veel problemen voorkomen. Een paar keren per jaar naar de mondhygiënist is dan erg belangrijk.

Instructie en voorlichting

Zitten uw kinderen op school in Bilthoven? Dan is het makkelijk voor ze om even ‘langs’ te fietsen voor een instructie, tips of adviezen op maat. Jong geleerd is oud gedaan!

Lees wat onze cliënten
over ons zeggen

 • “Na een 1e analyse had Mareille een duidelijk plan van aanpak, heldere onderbouwing en uitleg en goede adviezen. Competent. Ben blij bij haar onder behandeling te zijn.“

  I. Jungerius
 • “De behandelingen bij Mareille zijn erg fijn. Ze begint met het beoordelen van de huidige staat van het gebit en legt dan duidelijk uit wat ze precies tijdens de behandeling gaat doen. Belangrijk is ook dat ze de juiste handvatten aanreikt om het gebit te onderhouden en dat ik in mijn geval ook echt resultaat zie. Mareille is los van vakkundig ook erg vriendelijk, wat zorgt voor een fijne samenwerking!“

  R. Boon
 • “Ik ben overgestapt naar Mondhygiënepraktijk Bloeme waar ik heel blij mee ben. Je voelt je meteen op je gemak bij Mareille. Ze legt goed uit wat ze doet en waarom en dat vind ik erg fijn. Ze geeft op een fijne manier aan waar je op kan letten. Blij dat ik ben overgestapt!

  O. Bruggink
 • “Wat een warm welkom. Prettige praktijk en zeer professioneel behandeld door Mareille. Een aanrader!"
  R. Onland
 • “Ik kom net bij Mareille vandaan en mijn gebit voelt weer sterk en glad. Heerlijk gepolijst ook. Het bezoek is eigenlijk een soort APK’ tje voor mijn gebit, ik ga namelijk elk half jaar en dat bevalt me goed. Natuurlijk kreeg ik nog tips mee en hebben we leuk gekletst. Mareille, bedankt en tot de volgende keer!”.

  B. Leeflang

Wij bieden u zorg, persoonlijke aandacht en adviezen
voor uw mond en gebit.